Fadei Nagacevschi, după decizia Curţii Constituţionale privind proiectul de modificare a Constituţiei: Fiecare cuvânt este agreat de partenerii R. Moldova
Vizualizari:

Fadei Nagacevschi, după decizia Curţii Constituţionale privind proiectul de modificare a Constituţiei: Fiecare cuvânt este agreat de partenerii R. Moldova

Forma în care proiectul de modificare a Constituţiei a fost prezentat Curţii Constituţionale este conform angajamentelor Republicii Moldova la nivel internaţional. Despre aceasta spune ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi, după ce CC a declarat că proiectul de lege înaintat de Guvern nu respectă condiţiile de revizuire a Constituţiei şi nu poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.

De menţionat că, unele prevederi din proiectul de lege constituţională prezentat de Guvern au fost avizate pozitiv în integralitatea lor, unele prevederi au fost avizate pozitiv parţial, iar altele au fost avizate negativ.

Ministrul Justiţiei spune, însă, că „fiecare cuvânt” din lege este agreat cu partenerii ţării, acest proiect fiind şi angajament al Republicii Moldova conform Memorandumului de înţelegere cu UE (acord internaţional aprobat de Guvern şi ratificat de Parlament), fiind conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

„În acelaşi timp, acest proiect vine să execute o serie de restanţe ale ţării, indicate în rapoartele GRECO. Despre situaţia creată, vom informa partenerii de dezvoltare şi vom coordona soluţii pentru depăşirea situaţiei”, a declarat Fadei Nagacevschi, drep reacţie la decizia Curţii Constituţionale.
Similare
RECOMANDĂRI