Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expert: Domnul Stoianoglo trebuie să înţeleagă că este necesar să livreze rezultate

Procurorul general al Republicii Moldova nu poate sta cuminte toţi şapte ani de mandat şi să nu livreze rezultate, este de părere analistul politic Ion Tăbârţă.

Potrivit expertului trebuie să existe mecanisme de evaluare a activităţii procurorului general, dar acestea trebuie să se includă în nişte limite legale.

„Domnul Stoianoglo trebuie să înţeleagă că un procuror general trebuie să livreze anumite rezultate. El nu poate să stea cuminte undeva în bancă timp de şapte ani şi să spună că noi nu acţionăm politic. Ori nu aceasta se cere de la un procuror general într-o societate ca Republica Moldova unde am asistat la mari derapaje”, a declarat tăbârţă în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Expertul de la Centrul de Resurse Juridice, Ilie Chirtoacă consideră că în condiţiile noilor modificări aduse la Legea Procuraturii un rol mai important o să-l aibă CSP care va decide până la urmă dacă procurorul general trebuie sau nu demis după demararea procesului de evaluare. Expertul mai menţionează că Legea prevede totuşi autonomia CSP.
Similare
RECOMANDĂRI