Ex-contabilul, şef al unui birou vamal din ţară, trimis în judecată, riscă până la 6 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ex-contabilul, şef al unui birou vamal din ţară, trimis în judecată, riscă până la 6 ani de închisoare

Procurorii anticorupţie au finalizat urmărirea penală în cauza penală instrumentată pe faptul abuzului de serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporţii deosebit de mari, comis de către fostul contabil şef al unui birou vamal.

Aceasta va compărea în faţa instanţei de judecată pentru faptul că, în mod abuziv şi cu încălcarea legislaţiei, a admis, în perioada anului 2017, achitarea neîntemeiată a salariilor şi altor plăţi salariale unor angajaţi ai biroului vamal în cadrul căruia activa, inclusiv unor persoane aflate în concediu ordinar sau de boală, precum şi unor persoane suspendate din funcţie sau eliberate din serviciu. Mai mult, funcţionara şi-a calculat sie însăşi, supliment la salariu în mărime de peste 125 mii lei.

Astfel, prin acţiunile sale ilegale, contabila a cauzat Serviciului Vamal al Republicii Moldova un prejudiciu în proporţii deosebit de mari în sumă totală de peste 720 mii de lei.  

Dacă va fi găsită vinovată de comiterea infracţiunii prevăzute de art.327 alin.(2) lit.b1) şi c) Cod Penal, învinuita riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, este de menţionat faptul că, mijloacele băneşti au fost restituite benevol de către învinuită şi părţile civilmente responsabile până la etapa judiciară, astfel prejudiciul cauzat biroului vamal fiind recuperat pe deplin.
Similare
RECOMANDĂRI