Dumitru Alaiba: Acţiunile ministrului PSRM confirmă că Igor Dodon lupta pentru procuratură
Vizualizari:

Dumitru Alaiba: Acţiunile ministrului PSRM confirmă că Igor Dodon lupta pentru procuratură

„Acţiunile ministrului PSRM (Fadei Nagacevschi, ministrul justiţiei - n.r.) confirmă faptul că în timp ce guvernul Maia Sandu lupta pentru a implementa reforme calitative, Igor Dodon lupta pentru procuratură”. Declaraţia a fost făcută de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, după ce actualul ministru al justiţiei a anunţat că va trimite CSP-ului lista celor patru candidaţi preselectaţi pentru funcţia de procuror general, deşi fostul ministru anunţase că va anula rezultatele concursului.

Deputatul spune că a  luat notă de decizia ministrului Justiţiei de a expedia candidaturile pentru funcţia de Procuror General la CSP, „în baza unui concurs viciat”.

„Maia Sandu este acuzată repetat că ar fi „încercat să-şi subordoneze procuratura”. O aberaţie din care trebuie să mai cauţi. Doar un politician corupt va avea interesul natural de a controla justiţia, urmărind scopul simplu să supravieţuiască şi să evite puşcăria. Maia Sandu nu este un politician corupt, iar Igor Dodon este cel ce a încercat să influenţeze selectarea procurorului general. A sărit ca ars atunci când a văzut că s-ar putea să piardă controlul şi a dat jos guvernul”, a comentat Alaiba ultimele decizii luate de Fadei Nagacevschi. 

Amintim că la 6 noiembrie, ministrul Justiţiei de atunci, Olesea Stamate, a anunţat că va emite un ordin prin care va anula rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general, din cauza că un membru al comisiei (reprezentantul delegat de Preşedintele Parlamentului), a votat disproporţionat, defavorizând vizibil unii candidaţi, dar şi din cauza că după anunţarea rezultatelor au apărut noi informaţii despre unii candidaţi.

Astăzi, actualul ministru Fadei Nagacevschi a declarat că legea îl „obligă” să recunoască rezultatele acelui concurs şi să trimită acea listă, cu cei patru candidaţi preselectaţi, către Consiliul Superior al Procurorilor.  „Cred că o voi face chiar astăzi”, a declarat Nagacevschi în cadrul unui briefing de presă.

Similare
RECOMANDĂRI