Droguri, de aproximativ un milion de lei, au fost depistate într-un automobil în punctul de trecere Leuşeni
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Droguri, de aproximativ un milion de lei, au fost depistate într-un automobil în punctul de trecere Leuşeni

Aproximativ 12 kilograme de droguri au fost depistate într-un automobil cu numere de înmatriculare româneşti, la intrarea în Republica Moldova. Drogurile valorează aproximativ un milion de lei.

Acţiunile ilegale ale membrilor grupării criminale, specializaţi în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federaţia Rusă, au fost documentate, pe parcursul a două luni.

Potrivit poliţiei, membrii grupului criminal au procurat mai multe automobile, în care ulterior au confecţionat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană şi ulterior în Federaţia Rusă.

Un automobil cu numere de înmatriculare româneşti, în care au fost descoperite aproximativ 12 kg de droguri, a fost oprit în punctul de trecere Leuşeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cazul a avut loc pe 30 mai. Autoturismul era condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, a Republicii Moldova şi a României.

În cadrul efectuării percheziţiei, în automobil au fost depistate, în locuri special amenajate, aproximativ 12 kg de droguri – „hidropon” (marijuana), împachetate în folie de staniol şi material polimeric. Suspecţii vindeau un kg de „hidropon” la un preţ de 4 500 de euro. Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la un milion de lei.

Totodată, în urma desfăşurării percheziţiilor a fost reţinut organizatorul infracţiunii, care se afla la volanul autoturismului, în privinţa lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Anterior, bărbatul a mai fost condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni asemănătoare.

Poliţia din Republica Moldova continuă să investigheze cazul în cooperare cu organele de drept din România, pentru a depista locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvârşirea de contrabandă de până la 10 ani închisoare, iar pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI