Două tinere, salvate de la sclavie sexuală în ultimul moment. Credeau că vor munci decent în Grecia
Sursa foto:ziarulromanesc.net Vizualizari:

Două tinere, salvate de la sclavie sexuală în ultimul moment. Credeau că vor munci decent în Grecia

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au identificat două tinere din Republica Moldova, din familii social-vulnerabile, care au fost recrutate şi ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale.

Persoana bănuită de trafic de fiinţe umane, este o conaţională de 23 de ani care lucra în complicitate cu mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, Greciei şi Bulgariei. Împreună, aceştia au organizat transportarea victimelor la Atena, unde erau exploatate sexual.

Pe parcursul anilor 2017 şi 2018, oamenii legii au monitorizat şi analizat activitatea ilegală a bănuitei. În rezultat au fost identificate două victime, cetăţene a Republicii Moldova de 19 şi, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul ţării.

Conform planului infracţional, suspecta identifica tinere din familii nevoiaşe, le promitea posturi de lucru bine plătite peste hotare şi le asigura transportul până la destinaţie. Ajunse în Grecia, oraşul Atena, victimele erau asigurate cu chirie, unde prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Potrivit declaraţiilor tinerelor, ele întreţineau relaţii sexuale cu până la 30 de bărbaţi pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care le revenea doar o jumătate.

Având informaţii concrete pe caz, acum două săptămâni, procurorii şi poliţiştii de frontieră au oprit la ieşirea din mun. Chişinău un autocar de rută internaţională, fiind depistate tinerele care aveau planificată ”călătoria” în Grecia pentru aceleaşi scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reţinută şi suspecta de trafic de fiinţe umane.

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării şi altor potenţiale victime ale traficului. În caz de condamnare, învinuita riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI