Dosarul Viorel Morari // Ancheta a fost finalizată. Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie rămâne după gratii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dosarul Viorel Morari // Ancheta a fost finalizată. Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie rămâne după gratii

Procurorii au finalizat ancheta în cazul fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, şi urmează să transmită dosarul în instanţă. Totodată, Curtea de Apel Chişinău a menţinut arestul preventiv pentru Morari, scrie anticorupţie.md

Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari, a comunicat pentru portalul Anticorupţie.md, că a fost citat pentru ziua de marţi să-l asiste pe clientul său ca să facă cunoştinţă cu materialele cauzei, notează anticoruptie.md.

Apărătorul a mai declarat că menţinerea lui Morari în arest preventiv este neîntemeiată, deoarece, fiind finalizată ancheta, acesta nu mai poate să influenţeze martorii şi desfăşurarea investigaţiilor, după cum au invocat acuzatorii când au solicitat prelungirea arestului preventiv.

„Noi am prezentat în instanţă mai multe probe care au combătut motivele invocate de procurori precum că clientul meu ar putea să părăsească ţara şi să se eschiveze de la urmărirea penală. Dumnealui a ştiut că pe numele său, la 26 decembrie, a fost pornit dosar penal. A doua zi, la 27 decembrie, Viorel Morari a depus un raport pe numele procurorului general, înregistrat în cancelarie, în care l-a anunţat că pleacă în vacanţă peste hotare şi se obligă să se prezinte la toate acţiunile de urmărire penală. Clientul meu a revenit în ţară pe data de 7 ianuarie. A doua zi a venit la muncă, iar pe data de 10 ianuarie a fost reţinut”, a precizat apărătorul.

Vasile Foltea a mai comunicat că învinuirea se bazează pe declaraţiile unor procurori care susţin că au falsificat acte la indicaţia lui Morari. „Legea cu privire la Procuratură îi obligă pe procurori să raporteze atunci când li se ordonă ilegalităţi, dar nu să le comită. Articolul 94 din Codul de Procedură Penală nu admite probele obţinute prin promisiunea sau acordarea unui avantaj nepermis de lege. Faptul că procurorii care au comis ilegalităle au statut de martori reprezintă un avantaj nepermis de lege”, a declarat avocatul lui Morari.

Similare
RECOMANDĂRI