Dosarul, în care Andrei Tranga, coproprietarul Andys Pizza, era cercetat pentru şantaj, a fost clasat
Sursa foto:protv.md Vizualizari:

Dosarul, în care Andrei Tranga, coproprietarul Andys Pizza, era cercetat pentru şantaj, a fost clasat

Procurorii au clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul localurilor Andys şi La Plăcinte, era acuzat de şantaj. Informaţia a fost confirmată de către apărătorii acestuia, care însă nu au putut să ne ofere mai multe detalii despre ordonanţa cu privire la încetarea procesului penal.

Dosarul a fost clasat încă în luna august, după ce în iunie curent, Tranga a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit avocaţilor procesul a fost încetat pe motiv că acţiunile întreprinse de Tranga nu întrunesc componenta infracţiunii, scrie Ziarul de Gardă.

Anterior, într-o plângere adresată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Tranga declara că a fost filat de serviciile secrete şi procurorii PCCOCS, reţinut abuziv şi i s-a fabricat dosarul penal. În acest context, Tranga a cerut desemnarea unui procuror care să cerceteze acţiunile procurorului general Eduard Harunjen, care ar fi orchestrat dosarul penal împotriva sa, dar şi acţiunile ilegale ale procurorilor şi reprezentanţilor SIS, care ar fi acţionat la cererea unor adepţi ai PD, ca să-i preia afacerea. Deşi plângerea datează încă din iunie, un răspuns de la CSP nu a fost încă recepţionat.
 

Andrei Tranga a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale la 26 aprilie. A doua zi, judecătorii au eliberat pe numele lui Tranga un mandat de arest pentru 30 de zile, ulterior acesta fiind prelungit. După aproape două luni de detenţie, la 20 iunie, judecătorii l-au trimis pe Tranga în arest la domiciliu.

Tranga a fost acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Similare
RECOMANDĂRI