Doi tineri au fost reţinuţi pentru că vindeau droguri pe internet. Obţineau zilnic între 10-15 mii de lei
Sursa foto:http://politia.md Vizualizari:

Doi tineri au fost reţinuţi pentru că vindeau droguri pe internet. Obţineau zilnic între 10-15 mii de lei

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită al unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP şi etnobotanice prin intermediul magazinelor online.

Activitatea infracţională a suspecţilor a fost documentată pe parcursul a două luni. Membrii grupării  au creat o reţea electronică de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicaţiei Telegram. Reţeaua era administrată de unul dintre membrii grupării, care plasa publicitatea referitor la drogurile disponibile, preţul acestora şi alte detalii.

Zilnic, membrii grupului obţineau venituri de peste 10 – 15 mii lei din realizarea drogurilor.
 
Ca urmare a  intervenţiei poliţiei, au fost reţinute două  persoane cu vârsta de 21 şi  24 de ani, domiciliaţi temporar pe teritoriul municipiului Chişinău. În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale, poliţiştii au ridicat mai multe pacheţele cu droguri de diferit tip, masa totală aproximativ 1 kg, telefoane mobile, calculatoare şi altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terţe, cartele SIM utilizate pentru crearea conturilor electronice de plată, agende cu evidenţa comenzilor, cântare electronice la scara mică, precum şi o armă deţinută ilegal.

Totodată, în cadrul acţiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculeţe cu droguri care erau amplasate în ascunzişuri special amenajate pe teritoriul mun. Chişinău şi care erau destinate consumatorilor de droguri.
 
Dacă vinovăţia învinuiţilor va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.
Similare
RECOMANDĂRI