Doi concetăţeni intenţionau să plece la muncă în UE în baza documentelor falsificate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi concetăţeni intenţionau să plece la muncă în UE în baza documentelor falsificate

Poliţiştii de frontieră au dejucat planurile a doi cetăţeni de a munci ”oficial” pe teritoriul UE în baza documentelor falsificate, care ar fi emise de către autorităţile române. Acestora nu le-a fost permis să-şi continuie călătoria de pe ruta Chişinău – Bucureşti.

Pentru autorizarea trecerii frontierei prin Aeroportul Internaţional Chişinău s-au apropiat doi bărbaţi, primul în vârstă de 34, iar celălalt de 28 ani, ambii locuitori ai satului Avdarma, raionul Comrat.

Comportamentul persoanei de 34 ani a prezentat suspiciuni în timpul verificării documentului de călătorie, astfel a fost supus controlului suplimentar. În consecinţă, poliţiştii de frontieră au găsit în bagajul de mână o carte de identitate românească cu semne vizibile ce contrazic autenticitatea acesteia.

După câteva minute şi tânărul de 28 de ani s-a conformat procedurii de control subsidiar în urma căruia s-a ridicat o altă carte de identitate eliberată de aceeaşi autoritate competentă din România. Examinarea acestora cu ajutorul tehnicii din dotare a confirmat bănuiala inspectorilor.

Audiaţi, cetăţenii au comunicat că nu cunoşteau despre fals, dar au recunoscut că şi le-au perfectat pentru a reuşi să se angajeze mai uşor în una dintre ţările UE.

În prezent sunt întreprinse toate acţiunile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi atragerea la răspunderea ce se impune a persoanelor implicate şi vinovate.

Similare
RECOMANDĂRI