Doi arabi vor fi judecaţi pentru trafic de influenţă, ar fi extorcat 4000 de euro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi arabi vor fi judecaţi pentru trafic de influenţă, ar fi extorcat 4000 de euro

Procurorii anticorupţie au transmis spre examinare în fond instanţei de judecată, cauza penală în privinţa a doi cetăţeni arabi, fiind învinuiţi de săvârşirea infracţiunii prevăzute la art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit plângerea denunţătorului, căruia i-a fost extorcată, de către învinuiţi, suma de 4000 de euro, în vederea minimalizării răspunderii penale a altor două persoane învinuite într-o altă cauză penală, de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.326 din Codul penal, examinată de către organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie.

Astfel, cei doi cetăţeni străini dădeau asigurări că au influenţă asupra persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul SIS şi CNA şi le vor determina să adopte o hotărâre favorabilă, exprimată prin aplicarea unei amenzi, în privinţa învinuiţilor pe cauza penală respectivă, motiv pentru care, au primit, în câteva tranşe, suma de 4000 euro.

Din materialele cauzei rezultă că, denunţătorul şi învinuiţii se cunoşteau de mai mult timp, între ei existând relaţii de afaceri, primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declaraţiilor învinuiţilor, scopul urmărit prin extorcarea banilor, era de a îşi restitui o parte din datorii.

Menţionăm că, învinuiţii şi-au recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, aceştia riscând o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani.
Similare
RECOMANDĂRI