DOC. Curtea de Apel îl acuză pe Gheorghe Petic că ar fi evadat din sala de judecată în timpul şedinţei, fiind ajutat de susţinători
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Curtea de Apel îl acuză pe Gheorghe Petic că ar fi evadat din sala de judecată în timpul şedinţei, fiind ajutat de susţinători

Curtea de Apel Chişinău se adresează Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi misiunilor diplomatice din Republica Moldova, după ce Gheorghe Petic a ieşit din sala de judecată în timpul şedinţei de astăzi.

Enunţăm situaţia gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul şedinţei de judecată. Şi mai grav, acesta a fost ajutat de către susţinătorii acestuia, cărora instanţa de judecată li-a permis să asiste în şedinţa de judecată întru respectarea caracterului public şi transparent al şedinţei.

Numărul mare de susţinători atât din sală, cât şi din holul instituţiei la instigarea directă şi îndemnul direct a lui Gheorghe Petic au dat buzna agresând în mod vădit angajaţii instituţiei penitenciare şi reprezentanţii poliţiei judiciare care erau în număr neînsemnat faţă de cetăţenii prezenţi.

Curtea de Apel Chişinău califică drept imixtiune şi presiune directă asupra completului de judecată care examinează dosarul în cauză şi asupra tuturor judecătorilor din ţară care examinează dosare de rezonanţă şi mediatizate, or în circumstanţele date nici nu poate fi vorba de o justiţie independentă şi supunerii acestora doar în faţa legii.

Totodată, suntem îngrijoraţi de faptul că, Inspectoratul General de Poliţie intenţionat sau neintenţionat nu a asigurat în măsură cuvenită ordinea şi securitatea în cadrul examinării unui dosar atât de mediatizat”, se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Chişinău.

Astăzi a avut loc o şedinţă de judecată în dosarul lui Gheorghe Petic. În faţa Curţii de Apel au venit mai mulţi susţinători ai fostului poliţist de frontieră, care au manifestat în faţa instituţiei.

Judecătorii Curţii de Apel Chişinău au respins cererea avocaţilor lui Gheorghe Petic de a-l elibera din arest pe activistul PPDA.

Cererea privind revocarea măsurii de arest urmează să fie examinată mâine, 18 iulie, la Curtea de Apel, de alţi magistraţi.


 
Similare
RECOMANDĂRI