Din ce cauză prima şedinţă în dosarul „Şor” de la Curtea de Apel Chişinău a fost întreruptă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din ce cauză prima şedinţă în dosarul „Şor” de la Curtea de Apel Chişinău a fost întreruptă

Prima şedinţă în dosarul „Şor” de la Curtea de Apel Chişinău a fost întreruptă pentru o săptămână. Motivul a servit decizia unui magistrat din componenţa de judecată de a-şi anunţa abţinerea de la examinarea cauzei. Judecătorul care şi-a anunţat abţinerea este Stelian Teleucă. 

Curtea Supremă de Justiţie a admis cerea avocaţilor lui Ilan Şor privind strămutarea judecării cauzei penale în privinţa clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chişinău. Potrivit aceleiaşi încheieri, CSJ a dispus menţinerea încheierii Curţii de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul preventiv şi darea în căutare a inculpatului.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spaţiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a ţării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Şor a obţinut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo şedinţă la Parlament.

Sursa: Deschide.md

Similare
RECOMANDĂRI