Descinderi la sediile „Poşta Moldovei” şi ale Serviciului Vamal, în cazul presupuselor scheme de contrabandă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Descinderi la sediile „Poşta Moldovei” şi ale Serviciului Vamal, în cazul presupuselor scheme de contrabandă

În cadrul cauzei penale, iniţiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri (anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic), grupul de urmărire penală efectuează descinderi la sediile ÎS „Poşta Moldovei” şi ale Serviciului Vamal, anunţă Procuratura Generală.

Descinderile sunt efectuate cu scopul de a ridica: actele confirmative şi documentele de însoţire a coletelor şi mărfurilor (anabolizante şi cihlimbar), expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării; suporturile tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform Convenţiei UPU; documentele de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Dosarul penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate. 

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura Chişinăului, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.
Similare
RECOMANDĂRI