Democraţii spun că Procuratura refuză să le prezinte copia ordonanţei prin care s-a pornit un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Democraţii spun că Procuratura refuză să le prezinte copia ordonanţei prin care s-a pornit un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat

Procuratura Generală refuză să prezinte copia ordonanţei, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de pornire a unui dosar penal deschis pentru uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare, prin intermediul Curţii Constituţionale. Despre acest lucru se spune într-un comunicat al democraţilor.

„Refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputaţi democraţi, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanţă solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, şi că materialul ar fi confidenţial”, se spune în comunicatul democraţilor.

Partidul Democrat consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianţei PSRM-ACUM, „dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare şi hărţuire a reprezentanţilor PDM în plină perioadă electorală”.

Deputaţii democraţi spun că vor ataca în instanţa de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale.

Democraţii amintesc că începutul lunii august, au solicitat PG copia ordonanţei de iniţiere a dosarului penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii.

În comunicat se mai spune că  PDM va depune mai multe plângeri şi sesizări la Procuratura Generală, atât pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare, inclusiv in perioada 8-15 iunie (deşi un astfel de denunţ a fost deja depus) cât şi în ceea ce priveşte mai multe ilegalităţi comise, abuz şi exces de putere.

Similare
RECOMANDĂRI