Curtea de Apel Chisinau a respins cele 5 recursuri ale Procuraturii privind sechestrarea proprietăţilor de peste hotare ale lui Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Curtea de Apel Chisinau a respins cele 5 recursuri ale Procuraturii privind sechestrarea proprietăţilor de peste hotare ale lui Plahotniuc

Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi, ca neîntemeiat, recursul Procuraturii Anticorupţie împotriva hotărârii judecătorului de instrucţie prin care cinci din şase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.

Acum două săptămâni, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele şase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, şi anume, 6 apartamente şi 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane lei, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveţia, Franţa şi România, 5 autoturisme şi o barcă (înregistrate în Elveţia), precum şi 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost respinse.

Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăţilor este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terţi.

Potrivit procurorilor, bunurile mobile şi imobile ar fi rezultat din banii sustraşi din sistemul bancar din republică. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietăţile acestuia din ţară şi de peste hotare.

Amintim că, cetăţeanul Plahotniuc a fost anunţat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea şi conducerea unei organizaţii criminale”, ”escrocherie” şi ”spălare de bani”, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Procuratura va continua să administreze probe şi va interveni cu argumente suplimentare pentru a convinge magistraţii că anume învinuitul este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.
 
Similare
RECOMANDĂRI