Curtea de Apel a dispus amânarea şedinţei în care urma să fie modificată măsura de arest la domiciliu, cu cea din izolator a lui Alexandru Pînzari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Curtea de Apel a dispus amânarea şedinţei în care urma să fie modificată măsura de arest la domiciliu, cu cea din izolator a lui Alexandru Pînzari

Şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Chişinău (CA) programată pentru luni, 6 septembrie, în cadrul căreia urma să fie examinat demersul procurorilor PCCOCS privind modificarea măsurii de arest în privinţa ex-ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, a fost amânată pentru miercuri, 8 septembrie.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în urma expunerii poziţiilor părţilor, Curtea de Apel a dispus amânarea şedinţei în care urma modificarea măsurii de arest la domiciliu, cu cea din izolator.

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au emis miercuri, 25 august, mandat de arestare pentru 30 de zile la domiciliu pentru fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari.

Precizăm că, Alexandru Pînzari a fost reţinut pe 30 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI. Acesta a fost reţinut după efectuarea unor percheziţii în automobilul şi domiciliul acestuia, de unde, potrivit procurorilor au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri.

După reţinere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acţiune şi este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

Potrivit PCCOCS, Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al IGP. Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 şi actual şef al IP Balţi Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr.1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI.

Pe 3 august, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, cât şi pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, fost şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr. 1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector al Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru.

Similare
RECOMANDĂRI