Cumpăra droguri din China şi Ucraina, apoi le vindea în ţară. Venitul, peste 6 milioane de lei, îl încasa în bitcoin
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

Cumpăra droguri din China şi Ucraina, apoi le vindea în ţară. Venitul, peste 6 milioane de lei, îl încasa în bitcoin

Un locuitor al mun. Chişinău în vîrstă de 30 ani a fost condamnat la pedeapsă cu închisoare pe o cauză penală în baza infracţiunilor de contrabandă cu stupifiante, vânzarea drogurilor şi spălarea banilor proveniţi din comerţul cu droguri. Procurorii consideră sentinţa judecătoriei Chişinău sediul Ciocana din 31.01.2019 legală, dar blândă şi o vor contesta la Curtea de Apel.

Inculpatul a fost acuzat de către procurorii PCCOCS că începând cu anul 2016, a fondat un grup criminal şi a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Acesta negocia procurarea drogurilor din Ucraina şi China cu introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova prin colete poştale şi rute internaţionale de pasageri, fiind camuflate în diferite obiecte.

Oorganizatorul infracţiunilor a creat un ”telegram canal” securizat, unde plasa informaţii despre vânzarea drogurilor. Cumpărătorii urmăreau indicaţiile şi  depuneau bani pe conturile bancare specificate de către condamnat. 

Procurorii au prezentat probe care dovedesc faptul că până în luna iulie 2018, gruparea criminală a realizat droguri pe teritoriul Republicii Moldova în sumă de peste 6 mln lei, pe care liderul grupării criminale îi încasa de pe conturile bancare deschise în prealabil pe numele unor terţe persoane şi îi legaliza prin procurarea criptovalutei de tip bitcoin.

Instanţa de judecată a stabilit vinovăţia organizatorului grupului criminal, condamnând-o conform tuturor acuzaţiilor formulate de către procurori, numindu-i o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 5 ani şi 6 luni cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. 

La solicitarea procurorilor PCCOCS, instanţa de judecată a dispus confiscarea în beneficiul statului a bunurilor infracţionale sub formă de mijloace financiare, obţinute în rezultatul comiterii infracţiunilor incriminate în sumă de peste 6 mln. lei.

Pe parcursul urmăririi penale şi cercetării judecătoreşti condamnatul s-a aflat în stare de arest, iar la pronunţarea sentinţei a fost escortat în penitenciar chiar din sala de judecată.
Similare
RECOMANDĂRI