JUSTIŢIE

Cum au „călătorit” 7000 de euro de la o însoţitoare de tren până la un şef din cadrul IGP. Trei persoane - pe banca acuzaţilor

post-img

Doi angajaţi ai ÎS Calea Ferată din Moldova şi un şef de serviciu din cadrul IGP vor ajunge pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă ţi exercitarea atribuţiilor în sectorul public în situaţie de conflict de interese.

Conform materialelor cauzei penale, la data de 19 februarie 2019, însoţitoarea de vagon din cadrul Direcţiei de deservire a călătorilor, CFM, i-a promis şefului de tren din cadrul aceleiaşi instituţii 7000 Euro. În schimb, şeful de tren urma să contribuie la soluţionarea cauzei penale în privinţa feciorului ei, ca să nu fie tras la răspundere penală pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor.


Drept urmare, şeful de teren, susţinea că se cunoaşte cu un şef de secţie din cadrul Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, IGP al MAI, şi a menţionat că va vorbi cu ultimul, care la rândul său va influenţa persoanele publice care efectuează urmărirea penală,  pentru eliberarea fiului femeii de răspundere penală.

În continuare, şeful de teren din cadrul CFM, a transmis cei 7000 euro şefului de secţie din cadrul Direcţiei de poliţie. Imediat în urma transmiterii banilor, ultimul a fost percheziţionat de către angajaţii Procuraturii Anticorupţie, fiindu-i ridicată suma primită.

Traficul de influenţă se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.


Exercitarea atribuţiilor în sectorul public în situaţie de conflict de interese se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 15000 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de la 5 la 7 ani.