CSM solicită demisia judecătorului Corneliu Gurin de la CC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CSM solicită demisia judecătorului Corneliu Gurin de la CC

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au cerut în această dimineaţă demisia lui Corneliu Gurin din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Decizia a fost luată după ce CSM a analizat avizul Comisiei de la Veneţia în care se menţionează: „ Comisia de la Veneţia consideră că CC nu şi-a respectat propriile proceduri şi nici principiul egalităţii părţilor în ceea ce priveşte recenta criză politică şi deciziile luate de CC în perioada de 7-9 iunie”.

„Se propune lui Corneliu Gurin depunerea cererii de demisie din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale”, a declarat preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă.

Membrii CSM mai cer ca preşedintele interimar al CSM să dispună iniţierea unui control referitor la încălcarea obligaţiunilor judecătorului Corneliu Gurin.

La şedinţa Conisliului Superior al Magistraturii a fost prezentă şi premierul Maia Sandu care a acordat un termen de două săptămâni CSM pentru a revizui şi a lua decizii cu privire la încălcarea obligaţiunilor mai multor judecători.

 

Similare
RECOMANDĂRI