Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CSM nu poate examina sesizarea procurorului general privind reţinerea unui judecător

Procurorul general interimar cere permisiunea CSM-ului pentru urmărirea penală şi arestarea unui judecător. Solicitarea nu poate fi, însă, examinată din cauza activităţii paralizate a Consiliului Superior al Magistraturii. Convocarea în şedinţă a eşuat pentru a doua oară, iar şeful CSM vine cu un apel către sistemul judecătoresc.

După tentativa eşuată din 17 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a încercat să se convoace în şedinţă, astăzi, dar fără succes. A lipsit cvorumul necesar, deşi opt membri ai CSM au confirmat prezenţa. În timp ce unul dintre membri, Victor Micu, se află în concediu de boală, alt membru, Ion Postu, nu a venit la şedinţă.

Şeful CSM crede că activitatea CSM-ului este obstrucţionată din cauza unei sesizări a procurorului general interimar, care a cerut consiliului, în dimineaţa acestei zile, permisiunea pentru urmărirea penală şi arestarea unui judecător.

Dorel Musteaţă se referă la Adunarea Generală a Judecătorilor din 25 octombrie, la care ar urma să fie aleşi noi membri ai CSM.  Şeful CSM spune, însă, că acea şedinţă va fi una ilegală.

Următoarea convocare a şedinţei CSM a fost stabilită pentru 24 octombrie. Între timp, un grup de judecători solicită CNA să-l tragă la răspundere pe Dorel Musteaţă, motivând că acesta ar fi convocat ilegal ultimele două şedinţe ale CSM, deşi ar fi fost demis din funcţie la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie. 
Similare
RECOMANDĂRI