CSM caută magistraţi la Institutul Naţional al Justiţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CSM caută magistraţi la Institutul Naţional al Justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii a revocat din funcţia de membru al Consiliului Institutului Naţional al Justiţiei trei judecători. Este vorba despre magistraţii Ghenadie Pavliuc, Mariana Pitic, Viorica Mihăilă. Decizia a fost luată la şedinţa din 23 iulie curent. 

CSM a anunţat concurs pentru suplinirea a 3 funcţii vacante de membru al Consiliului INJ din rândul judecătorilor. „În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii face apel public către judecătorii din instanţele de diferite niveluri să manifeste interes şi să candideze la funcţia de membru al Consiliului Institutului Naţional al Justiţiei”, se spune într-un comunicat al instituţiei.

Candidaţii pot depune personal cererile de participare la concurs la sediul CSM (mun. Chişinău, str. Mihai Eminescu, 5), în Cancelarie până la data de 01 august, ora 17.30.

La şedinţa CSM de pe 23 iulie a fost şi ministrul Justiţiei, Olesea Stamati, care a propus revocarea membri din componenţa Consiliului Institutului Naţional al Justiţiei legătură cu solicitarea prim-ministrului Maia Sandu de a „curăţa sistemul judecătoresc”.

UPDATE.VIDEO. Şedinţa CSM. Judecătoarea Mariana Pitic şi magistraţii Pavliuc şi Mihaila, revocaţi din funcţia de membri INJ

Similare
RECOMANDĂRI