Contrabandă în valoare de trei milioane de lei anihilată în estul Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contrabandă în valoare de trei milioane de lei anihilată în estul Republicii Moldova

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în coordonare cu Procuratura teritorială Ştefan Vodă au anihilat o filieră de contrabandă cu piese de schimb şi accesorii auto. Acestea ajungeau pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat.

Potrivit cercetărilor, membrii grupării transfrontaliere erau cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care acţionau după o schema bine determninată. Aceştia treceau loturi de marfă peste frontiera moldo-ucrainenă, folosind mijloace speciale pentru a ascunde urmele. Ulterior transportau marfa în câteva depozite clandestine improvizate din centrul republicii. După care erau comercializate angro pe piaţa internă a Republicii Moldova. Implicaţi în aceste infracţiuni sunt trei conaţionali şi un ucrainean cu vârstele cuprinse între 40 şi 50 de ani. 

În cadrul măsurilor autorizate, efectuate de procurori în comun cu ofiţerii Poliţiei de Frontieră, au fost depistate şi ridicate piese de schimb şi accesorii auto în valoare estimativă de trei milioane lei. În prezent sunt desfăşurate acţiuni comune de urmărire penală cu autorităţile de resort din Ucraina, pentru a stabili întreaga reţea infracţională.

Totodată, ofiţerii de investigaţie verifică şi versiunea implicării în schemă a unor funcţionari, care facilitau trecerea nestingherită şi transportarea pe interiorul ţării a acestor volume impunătoare de mărfuri frauduloase. Cazul se află în exercitarea procuraturii teritoriale şi se investighează sub aspectul infracţiunii de contrabandă în proporţii deosebit de mari, pentru care legea penală prevede închisoare de la 4 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI