Constantin Ţuţu se află în România? Interpol Bucureşti a oferit un răspuns CNA-ului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Ţuţu se află în România? Interpol Bucureşti a oferit un răspuns CNA-ului

Constantin Ţuţu a intrat în România la data de 29 august 2019, prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta a intrat în România ca şi cetăţean român, cu domiciliul în România, iar cetăţenii români, în atare cazuri nu pot fi extrădaţi.

Informaţiile au fost oferite pentru TVR MOLDOVA de către ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie Angela Starinschi, instituţia primind un răspuns de la la BNC Interpol Bucureşti.

„De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale", a declarat Angela Starinschi.

Amintim că Interpol a acceptat şi l-a inclus în lista persoanelor date în căutare internaţională pe fostul deputat democrat Constantin Ţuţu. Pe numele acestuia, la 1 octombrie 2019, a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogăţirii ilicite comise de către deputatul Constantin Ţuţu, în perioada anilor 2014 – 2018.

 
Similare
RECOMANDĂRI