Condamnat la 21 de ani, 11 luni şi 28 de zile de închisoare pentru trei capete de acuzare
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Condamnat la 21 de ani, 11 luni şi 28 de zile de închisoare pentru trei capete de acuzare

Un locuitor al UTA Găgăuzia, în vârstă de 53 de ani, a fost condamnat la 21 de ani, 11 luni şi 28 de zile închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat în toate cele trei capete de acuzare: omor intenţionat, furt şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

Infracţiunile au fost comise în noaptea de 12 spre 13 iulie 2018, în casa inculpatului din satul Dezghingea.

Potrivit Procuraturii, inculpatul şi-a invitat consăteanul în ospeţie, iar după ce au consumat împreună alcool, între ei s-a iscat un conflict. Gazda i-a aplicat musafirului câteva lovituri cu o tijă metalică în regiunea capului, iar victima a decedat pe loc. Ulterior, pentru a ascunde urmele infracţiunii, acesta a dezmembrat cadavrul victimei, i-a scos verigheta din aur, după care a aruncat corpul neînsufleţit în fântână din faţa casei.

În scurt timp, cadavrul bărbatului a fost descoperit de către oamenii legii, victima fiind căutată de poliţie care a fost alertată despre dispariţie. 

În cadrul percheziţiei la domiciliul inculpatului, trei cartuşe deţinute ilegal au fost depistate şi ridicate.

Din momentul reţinerii şi până la pronunţarea sentinţei, acesta s-a aflat în arest preventiv. Inculpatul şi-a recunoscut vina. Pe lângă închisoare, el urmează să achite în beneficiul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 515 mii de lei.

Anterior, bărbatul a mai fost judecat. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii, se menţionează într+un comunicat de presă al Procuraturii Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI