Concursul internaţional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chişinău a fost prelungit
Sursa foto:justice.gov.md Vizualizari:

Concursul internaţional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chişinău a fost prelungit

Concursul internaţional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chişinău a fost prelungit. Termenul limită pentru depunerea ofertelor, fixat să expire, astăzi, 20 mai, a fost extins până pe 24 iunie 2019, ora 10:00.

Licitaţia este deschisă ofertanţilor din toate ţările. Termenul limită a fost prelungit, ţinându-se cont de solicitarea participanţilor ce s-au înscris în concurs, care trebuie să depună ofertele conform cerinţelor tehnice stabilite.

Unitatea de Implementare a Proiectului de construcţie a penitenciarului (UIP) va evalua ofertele primite, va adjudeca şi va semna contractul pentru executarea lucrărilor. Schiţa de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorţiu de companii olandeze şi naţionale. Perioada lucrărilor de construcţie este estimată să dureze 36 de luni.

Membrii UIP şi ai companiei de proiectare pentru a elabora documentaţia de proiect s-au ghidat de Recomandările Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante şi Recomandările Comitetului de Miniştri ai statelor membre, referitoare la Regulile penitenciare europene.

Proiectul de construcţie al viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării şi managementului instituţiilor penitenciare, în scopul stabilirii unor noi standarde de siguranţă, securitate şi disciplină, fără a afecta demnitatea deţinuţilor.

Concursul internaţional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chişinău a fost lansat pe 15 februarie 2019, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.
Similare
RECOMANDĂRI