Cinci persoane, bănuite de spargeri de locuinţe, au fost reţinute de poliţie
Sursa foto:Poliţia Capitalei Vizualizari:

Cinci persoane, bănuite de spargeri de locuinţe, au fost reţinute de poliţie

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracţional, suspectaţi de mai multe spargeri de locuinţe (în special în cele din sectorul privat), au fost reţinuţi.

Suspecţii, originari din  UTA Găgăuzia  şi oraşul Comrat, au fost  anterior judecaţi  pentru diverse infracţiuni. Aceştia sunt suspectaţi de furtul din trei locuinţe din municipiul Chişinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1 500 000 lei.

Bărbaţii acţionau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor şi sustrăgeau tot ce le cădea în mână (bani, bijuterii din aur, telefoane mobile).

În urma percheziţiilor la domiciliile bănuiţilor, poliţiştii au depistat o parte din bunurile  furate. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc în or. Comrat şi satul Beşghioz cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP.

Bănuiţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea întăririi bazei probatorii,  în vederea stabilirii apartenenţei acestora la comiterea altor infracţiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova şi verificarea provenienţei bunurilor ridicate.

Similare
RECOMANDĂRI