VIDEO. Cinci persoane au fost reţinute pentru clonarea cardurilor de plată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cinci persoane au fost reţinute pentru clonarea cardurilor de plată

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, au fost reţinute fiind suspectate de clonarea cardurilor şi a altor instrumente de plată.

Şeful Direcţiei investigarea fraudelor economice din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Alexei Bacoş, a spus la o conferinţă de presă că, având la dispoziţie utilaj de fabricare a cardurilor bancare, pe care tot ei l-au confecţionat, clonau cardurile unor persoane din străinătate, scanându-le datele personale, şi extrăgeau banii din bancomate din afara ţării.Liderul grupării este un bărbat de 33 de ani din municipiul Chişinău, ceilalţi domiciliau temporar în capitală. Toţi aveau cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Şeful secţiei coordonare a activităţii urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Veaceslav Manole, a declarat că investigaţiile au început acum doi ani. În urma percheziţiilor făcute la domiciliile suspecţilor, au fost găsiţi 23 de mii de euro, 950 de dolari, 13000 de lei şi bijuterii scumpe. Oamenii legii au ridicat trei maşini pe care va fi pus sechestru.

Procurorul Nicu Şendrea a comunicat că suma extrasă în urma clonării cardurilor bancare este în proporţii deosebit de mari. Cei cinci indivizi riscă de la patru la opt ani de închisoare dacă le va fi demonstrată vina.

Similare
RECOMANDĂRI