Cel de-al treilea dosar al lui Platon: Şedinţa de astăzi a fost amânată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cel de-al treilea dosar al lui Platon: Şedinţa de astăzi a fost amânată

Condiţii de securitate maximă la sediul Judecătoriei Buiucani, acolo unde a fost adus astăzi Veaceslav Platon. Prima şedinţă de judecată în cel de-al treilea dosar pe numele omului de afaceri, în care este acuzat de frauda legată de furtul miliardului, principalul martor fiind Ilan Şor, urma să aibă loc astăzi. Aceasta a fost însă amânată, scrie realitatea.md.

Potrivit sursei citate, sediul Judecătoriei Buiucani a fost înconjurat de mascaţi şi poliţie cu mult înainte ca dubiţa în care se afla Veaceslav Platon să ajungă. Omul de afaceri a fost escortat în sala de şedinţe în condiţii maxime de securitate, fără ca cineva să îl vadă.

Şedinţa urma să aibă loc la ora 14:30. După mai bine de o oră în care presa nu a avut acces în sala de şedinţe, Platon a fost scos din sediul Judecătoriei Buiucani, la fel, extrem de păzit.

”Şedinţa a fost amânată din motiv că acuzatorul până în prezen nu i-a înmânat lui Platon rechizitoriul tradus în limb rusă, limbă pe care el o posedă. Legea procesual penală prevede că cauza nicinu poate fi expediată  în instanţa de judecată fără a înmâna rechizitoriul. Planton nu a făcut cunoştinţă nici cu materialele cauzei, nici nu a primit rechizitoriul”, a explicat avocatul lui Veaceslav Platon - Alexandru Bodnariuc. 

Apărătorul lui Platon a mai declarat că procurorul Andrei Băeşu a înaintat azi un demers prin care a cerut ca şedinţele de judecată în dosarul al treilea al omului de afaceri să aibă loc cu uşile închise. Motivul - cauza penală ar putea fi afectată dacă jurnaliştii află anumite informaţii.

Alexandru Bodnariuc a mai subliniat că clientul său este privat de dreptul de a avea întrevederi cu avocaţii săi. 

”Ultima a fost pe 4 februarie, de atunci, o singură dată am intrat pe 7 martie, 40 de minute a avut loc întrevederea, după aceasta, până în prezent de câteva ori ne prezentăm şi nu putem avea acces. Situaţia a ajuns la un absurd total”, a specificat avocatul. 

Următoarea şedinţă de judecată este programată pentru 7 iunie.

În cel de-al treilea dosar, Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie, frauda legată de furtul miliardului. Acuzaţiile sunt bazate pe declaraţiile lui Ilan Şor, care este principalul martor în dosar. 

Similare
RECOMANDĂRI