Cei trei figuranţi în dosarul „Primăriei Truşeni” au primit 30 de zile de arest prevenitv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei trei figuranţi în dosarul „Primăriei Truşeni” au primit 30 de zile de arest prevenitv

Primarului de Truşeni, arhitectului-şef şi ex-şeful Întreprinderii Municipale a Primăriei vor sta în arest preventiv timp de 30 de zile, în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Cel de-al patrulea figurant, un agent economic, a încheiat un acord de recunoaştere a vinei şi a fost eliberat. Persoanele sunt cercetate în cadrul mai multor dosare de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă, transmite IPN.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, cei patru au intrat în vizor după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor Primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Au fost identificate mai multe cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale, cum ar fi terenuri, în schimbul eliberării unor acte permisive.

Este investigată şi o tentativă de preluare abuzivă a unor proprietăţi care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. În imagini video obţinute de CNA se vede cum edilul comunei şi complicii săi discută un plan de deposedare de avere a femeii.

Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală.

De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor, urmau a fi împărţiţi între ei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru riscă pedepse cu închisoare până la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI