Cei şase tineri care au bătut doi studenţi în Scuarul Catedralei din Chişinău - trimişi în judecată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei şase tineri care au bătut doi studenţi în Scuarul Catedralei din Chişinău - trimişi în judecată

Cei şase tineri, care au bătut doi studenţi ai unui colegiu din Chişinău, în luna octombrie anul curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane, au fost trimişi pe banca acuzaţilor, anunţă Procuratura Generală.

Amintim că cei şase tineri, traversau scuarul Catedralei, la miezul nopţii (24 octombrie), după ce au sărbătorit ziua de naştere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care ieşiseră seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă.

Bătaia ar fi început după ce victimele le-ar fi făcuti observaţie unuia dintre cei şase, atunci când ar fi fluierat. Aceştia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situaţiei şi să plece acasă, au fost şi agresaţi fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoţie cerebrală.

Ulterior, procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii şi au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracţiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei. Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepseşte cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Inculpaţii au vârsta cuprinsă între 16 şi 32 de ani, patru din ei sunt angajaţi la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt.
Similare
RECOMANDĂRI