Ce spune şefa de la Justiţie despre reducerea termenului de detenţie în cazul fostului premier Vlad Filat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune şefa de la Justiţie despre reducerea termenului de detenţie în cazul fostului premier Vlad Filat

Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate susţine că reducerea termenului de detenţie într-un dosar este discreţia instanţei de judecată. Astfel şefa de la Justiţie a comentat reducerea termenului fostului prim-ministru Vlad Filat. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Oricine este deţinut în aceste condiţii, pentru că legea prevede posibilitatea de recalculare a termenului de ispăşire a pedepsei, poate aplica la acest mecanism. Acest mecanism a fost aplicat nu doar în cazul lui Filat. Poate a fost aplicat în cazuri care au fost mai puţin vizibile publicului, dar el a fost aplicat. Încurajez de fiecare dată şefii penitenciarelor, când am discuţii cu ei, să fie mai insistenţi şi să ajute deţinuţii să aplice acest mecanism, deoarece noi avem şi o problemă cu suprapopularea penitenciarelor, în afară de condiţii inumane”, a completat Stamate.

Olesea Stamate a mai spus că Republica Moldova ar urma să aibă un penitenciar la standarde internaţionale în anul 2022.

La 30 iulie 2019, Judecătoria Chişinău a pronunţat o încheiere prin care a constatat că Vladimir Filat a fost deţinut în „condiţiile inumane şi degradante”, între 23 octombrie 2015 şi 30 iulie 2019, şi a recompensat aceste prejudicii prin reducerea cu 682 de zile a pedepsei cu închisoarea.
Similare
RECOMANDĂRI