Ce spune procurorul general despre declaraţiile cu privire la Igor Dodon, care ar fi luat 1 milion de lei de la Vlad Plahotniuc pentru protestele din 2015
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune procurorul general despre declaraţiile cu privire la Igor Dodon, care ar fi luat 1 milion de lei de la Vlad Plahotniuc pentru protestele din 2015

Procuratura Generală are nevoie de documente, nu de declaraţii. Astfel reacţionează procurorul general la declaraţiile lui Renato Usatîi, dar şi Andrei Năstase, care au confirmat ambii că Igor Dodon ar fi primit în 2015, de la Vlad Plahotniuc, câte 1 milion de lei pentru fiecare săptămână de proteste.

 „În afară de declaraţii, avem nevoie de dovezi şi de alte materiale. În fiecare zi, în ţara noastră cineva, politicieni, omeni din diferite domenii, fac diferite declaraţii. Eu de multe ori am spus că noi nu suntem organ constatator, noi suntem organ de urmărire penală şi noi putem începe urmărirea penală numai în cazul în care  vor fi prezentate nu declaraţii, ci documente care confirmă că acţiunile cuiva presupun elemente de infracţiune”, a declarat astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo, drept răspuns la întrebările jurnaliştilor dacă Procuratura se va sesiza pe acest subiect sau nu.

Amintim că, în luna decembrie 2019, Andrei Năstase a declarat în cadrul unei emisiuni, că actualul şef al statului, ar fi primit de la Vlad Plahotniuc, câte un milion de lei pentru fiecare săptămână de proteste în anul 2015 (pe atunci Igor Dodon era deputat).

Informaţia a fost confirmată ieri şi de Renato Usatîi.  Acesta a spus că dezvăluirile despre aceste sume de bani acceptate de la Vlad Plahotniuc au fost făcute în timpul unei întâlniri dintre Dodon, Usatîi şi Năstase, care a avut loc într-un local din capitală. 
 
Similare
RECOMANDĂRI