Ce spune Procuratura Generală despre denunţul împotriva lui Igor Dodon, depus de Andrei Năstase
Vizualizari:

Ce spune Procuratura Generală despre denunţul împotriva lui Igor Dodon, depus de Andrei Năstase

Procuratura Generală spune că verificarea surselor de venit ale Preşedintelui Republicii Moldova, sub aspect de îmbogăţire ilicită, nu este în competenţa sa. Asta după ce liderul PPDA Andrei Năstase a depus săptămâna trecută un denunţ la PG, în urma investigaţiai Ziarului de Gardă privind vacanţele de lux ale lui Igor Dodon din ultimii 10 ani.

Procuratura spune că, potrivit legislaţiei în vigoare nu are competenţe în domeniul supravegherii generale şi control, respectivele atribuţii fiind puse în sarcina altor organe specializate.

„Prin urmare, denunţul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen sunt transmise pentru examinare, conform competenţei, către Autoritatea Naţională de Integritate - unica instituţie responsabilă de realizarea controlului averii şi al intereselor personale şi respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităţilor şi al restricţiilor. În cazul în care, în rezultatul examinării denunţului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecinţă”, se spune într-o reacţie a Procuraturii Generale la denunţul lui Andrei Năstase.

Amintim că liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a depus la 23 ianuarie un denunţ împotriva preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon, prin care cere urmărirea penală a preşedintelui Dodon sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi îmbogăţire ilicită.

La baza acestui denunţ stă investigaţia Ziarului de Gardă, care a publicat fotografii din vacanţele luxoase ale preşedintelui din ultimii 10 ani. 
Similare
RECOMANDĂRI