Cauză penală cu privire la achiziţionarea celor 31 de autobuze pentru Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cauză penală cu privire la achiziţionarea celor 31 de autobuze pentru Chişinău

Oamenii legii au intentat o cauză penală în privinţa procedurii de achiziţie a celor 31 de autobuze pentru capitală. Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat pentru IPN că este vorba despre o cauză penală intentată pentru „abuz de putere sau abuz de serviciu”. Mariana Beţivu a menţionat că alte detalii cu privire la acest caz urmează să fie prezentate în timpul apropiat.

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a venit cu o reacţie la acest subiect, menţionând că sunt „instrumente de presiune folosite de unii în perioada electorală”.  Dezminţind  informaţiile din presă, Codreanu spune că nu a participat la elaborarea caietului de sarcini şi nici membru al grupului de lucru privind achiziţia autobuzelor nu a fost. Potrivit lui, autoritatea contractantă este Parcul Urban de Autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unităţi de transport au ajuns la Chişinău în luna februarie a anului curent. În spaţiul public au apărut discuţii despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele şi le vinde municipiului Chişinău, diferenţa de bani punând-o în buzunar.

Similare
RECOMANDĂRI