Când va fi cunoscută decizia Comisiei de la Veneţia privind reforma justiţiei
Vizualizari:

Când va fi cunoscută decizia Comisiei de la Veneţia privind reforma justiţiei

Decizia Comisiei de la Veneţia privind proiectul de reformare a justiţiei va deveni cunoscut pe 11 octombrie. Declaraţia aparţine preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui, pe marginea acestui proiect Comisia are unele întrebări. Totodată, preşedintele spune că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au voinţa politică pentru a merge mai departe în ceea ce ţine de reforma justiţiei. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4, transmite IPN.

„Înţeleg că sunt unele întrebări. Noi avem voinţa politică să mergem mai departe”, a declarat şeful statului.

Potrivit lui, pe reforma Procuraturii, care deja a intrat în vigoare, există unele probleme de constituţionalitate. „Dar eu cred că noi putem să le depăşim şi să mergem mai departe pentru că dacă noi n-o să schimbăm lucrurile în Procuratură... Acolo se sabotează”, a menţionat preşedintele.

Totodată, Igor Dodon spune că, în ceea ce priveşte activitatea de mai departe a Guvernului, socialiştii nu vor susţine majorări de impozite şi alte măsuri din politica fiscală şi bugetară care afectează cetăţenii Republicii Moldova. „Mai mult decât atât, noi vom insista pe blocul social. Sunt iniţiative ale preşedintelui care au fost înaintate – referitor la pensionare, ajutorul pe timp de iarnă şi noi vom insista pe aceste legi şi noi am arătat şi de unde putem găsi resurse. Şi spunem foarte clar partenerilor că alianţa înseamnă consens şi compromis din ambele părţi”, a menţionat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai declarat la acest subiect că există un proiect de Acord cu Federaţia Rusă care presupune că cetăţenii moldoveni care lucrează legal pe teritoriul Rusiei pot beneficia de pensii atunci când revin acasă şi ajung la vârsta de pensionare. „Acordul este, dar acolo sunt 2-3 elemente care nu au fost puse la punct. Guvernul precedent era categoric împotrivă. Acum vicepreşedinte al Comisiei mixte moldo-rusă este Vasile Şova care, practic, a ajuns la un consens cu toate structurile. Eu mi-aş dori ca până la sfârşitul anului să fie semnat”, a declarat preşedintele.

Similare
RECOMANDĂRI