Banca Molndială susţine financiar reforme ale justiţiei în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Banca Molndială susţine financiar reforme ale justiţiei în Republica Moldova

Două proiecte din sectorul justiţiei, care vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, urmează a fi implementate cu suportul tehnic al Băncii Mondiale. Subiectul a fost discutat vineri, 10 noiembrie, de către ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, cu reprezentanţii Băncii Mondiale în Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, proiectele se vor axa pe dezvoltarea medierii extrajudiciare şi facilitarea accesului la justiţie, în special pentru victimele violenţei domestice şi a segmentelor marginalizate ale societăţii.

Adiţional, vor fi elaborate recomandări specifice de care se va ţine cont la elaborarea următoarei strategii sectoriale de reformă. Ministrul Justiţiei a informat despre intenţia de a include un capitol separat pentru ajustarea legislaţiei referitor la contracte, drepturi de autor şi insolvabilitate, ceea ce ar ameliora condiţiile de activitate economică.

Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale, a menţionat că, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de activitate a antreprenorilor, sunt necesare ajustări în administrarea publică, precizând că instituţia pe care o reprezintă va sprijini Republica Moldova în procesul de reorganizare a instanţelor de judecată.

Similare