Avocatul lui Platon: Sentinţele acestuia vor fi casate
Vizualizari:

Avocatul lui Platon: Sentinţele acestuia vor fi casate

Ion Creţu, unul dintre avocaţii omului de afaceri Veaceaslav Platon afirmă că dosarul clientului său pe marginea căruia a fost condamnat la 18 ani de închisoare va fi revizuit, ceea ce înseamnă că ar urma să fie cercetat în libertate. În opinia lui Ion Creţu, Veaceaslav Platon nu poate rămâne în Penitenciarul 13 pentru că toate sentinţele acestuia vor fi casate, notează IPN.

Avocatul nu are un răspuns la întrebarea când Veaceaslav Platon ar putea fi eliberat, însă îşi exprimă speranţa că acest lucru va avea loc în cel mai scurt timp.

„Nu vă pot comunica, dar totuşi cred că vor fi multe impedimente din partea persoanelor care nu sunt interesate de redeschiderea cazului”, a declarat avocatul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Ion Creţu spune că despre faptul că probele din dosarul clientului său au fost falsificate s-a vorbit în spaţiul public încă în anul 2016, iar adevăratele probe au fost sustrase de către persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor. Totodată, avocatul spune că revizuirea dosarului nu este în favoarea celor doi.

În concluzie, Ion Creţu afirmă în cazul unei eliberări de după gratii, Veaceaslav Platon va rămâne în ţară pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

„Platon nu are de gând să fugă undeva pentru că în momentul în care fuge cazul lui rămâne şi nu poate să-şi demonstreze nevinovăţia. Toţi aceşti ani sau falsificat probele, şi în sfârşit s-a stabilit ceea ce declaram noi ani de zile”, a menţionat avocatul.

Luni, 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunţat că dosarul în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate şi în acest sens va fi iniţiată procedura de revizuire a sentinţei. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI