Avocatul lui Dincă: Dosarul va fi trimis în judecată în cel mult o lună de zile, altfel va fi eliberat
Vizualizari:

Avocatul lui Dincă: Dosarul va fi trimis în judecată în cel mult o lună de zile, altfel va fi eliberat

Dosarul lui Gheorghe Dincă ar putea fi trimis în judecată în maximum o lună de zile, a anunţat avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi, altminteri va fi eliberat, deoarece Constituţia prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile. Până în prezent, Dincă are 83 de zile de arest.

„Dosarul va fi trimis în judecată în cel mult o lună de zile pentru că altfel, conform Constituţiei, inculpatul va fi eliberat. Nu-şi asumă niciun procuror riscul”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Conform articolului 23 din Constituţie (Libertatea individiuală), în cursul urmăririi penale arestarea preventivă se poate dispune pentru cel mult 30 de zile şi se poate prelungi cu câte cel mult 30 de zile, fără ca durata totală să depăşească „un termen rezonabil, şi nu mai mult de 180 de zile”.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti urmează să se pronunţe, joi, cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru Dincă.

Acesta a fost arestat preventiv în data de 27 iulie, ceea ce înseamnă că a stat în arest 83 de zile, până în prezent.

Gheorghe Dincă a fost arestat după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămăşiţe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei.

Rămăşiţele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Sursa: Mediafax

Similare
RECOMANDĂRI