UPDATE: Alexey Navalnîi a fost reţinut, la scurt timp după aterizare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: Alexey Navalnîi a fost reţinut, la scurt timp după aterizare

Avionul în care se afla Alexei Navalnîi şi soţia sa Iulia a aterizat pe aeroportul Shermetyevo.

UPDATE: Aleksei Navalnîi a fost reţinut  la controlul de paşapoarte.  Oamenii legii nu au permis nici avocatei şi nici soţiei lui Navalnîi să îl însoţească/ 

„Este o dovadă în plus că lupta trebuie continuată. Sunt fericit că am ajuns, este ziua cea mai bună din ultimele luni. Aici e casa mea. Nu mă tem, pentru că ştiu că am dreptate, ştiu că dosarele mele penale sunt fabricate, iar ceea ce mi s-a întâmplat sunt încercări de a mă speria şi intimida. Voi trece de controlul de paşapoarte, voi ieşit din aeroport şi voi merge acasă”, a spus el. 


Ştire iniţială: 

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 19.20 (16.20 GMT), dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo.

Mai mulţi colaboratori ai lui Navalnîi, care veniseră la aeroport pentru a-l întâmpina, au fost arestaţi. 

La Vnukovo, poliţia a evacuat din terminalul aeroportului protestatarii care scandau numele lui Navalnîi şi "Rusia va fi liberă!".

Foto: (c) Shamil Zhumatov/REUTERS
 

Navalnîi a decolat după-amiază din Berlin, pentru a reveni în Rusia, deşi autorităţile din ţara sa au avertizat că ar putea fi arestat la sosire.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine; potrivit agenţiei EFE, printre cei arestaţi se află şi Oleg, fratele lui Alexei Navalnîi.

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014. 

Similare
RECOMANDĂRI