Autorul dublului omor de la Purcari va sta peste două decenii după gratii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorul dublului omor de la Purcari va sta peste două decenii după gratii

Un locuitor al satului Purcari a fost condamnat la 22 de ani şi 6 luni închisoare pentru un dublu omor, iar consăteanul acestuia – la 3 ani închisoare pentru favorizarea infracţiunii

Verdictele au fost dictate după ce Procuratura raionului Ştefan Vodă le-a demonstrat vina. Potrivit rechizitoriului, prima crimă a avut loc în luna august 2018, când cei doi inculpaţi, împreună cu un alt consătean, au consumat alcool în gospodăria unuia dintre aceştia.

După o ceartă iscată, unul dintre indivizi, l-a luat la pumni pe musafir, după care l-a înjunghiat mortal cu un cuţit de bucătărie. Pentru a ascunde urmele crimei, inculpatul l-a rugat pe celălalt musafir să-l ajute să ascundă cadavrul. Acţionând de comun acord, cei doi au legat corpul neînsufleţit al victimei cu o sârmă şi l-au îngropat în grădina din spatele casei.

Peste aproximativ un an, istoria s-a repetat, însă de această dată victimă a acţiunilor criminale ale inculpatului a devenit chiar tatăl celui care l-a ajutat anterior să ascundă urmele crimei şi să tăinuiască primul omor. Astfel, după o beţie la domiciliul inculpatului, victima a fost înjunghiată mortal, cadavrul acesteia, la fel fiind legat cu o sârmă şi îngropat în grădina casei.

Totul a ieşit la iveală în septembrie 2019, când celălalt inculpat s-a adresat la poliţie pentru a-i fi găsit tatăl, care era de negăsit mai bine de o lună.

Cadavrul tatălui acestuia a fost găsit îngropat în grădina consăteanului, tot atunci fiind descoperit şi cadavrul primului bărbat ucis, pe care chiar el l-a ajutat să îl ascundă.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.
Similare
RECOMANDĂRI