Au sustras bani din conturile unor persoane în baza procurilor. Suma ajunge la 200.000 mii lei
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Au sustras bani din conturile unor persoane în baza procurilor. Suma ajunge la 200.000 mii lei

Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat, care a sustras 200.000 lei de la un grup de persoane, în baza procurilor semnate de victime, însă cu mandatarea acestora să-i reprezinte pentru alte scopuri.

Pe de altă parte, procurile semnate nu excludeau şi posibilitatea ca bănuiţii să întreprindă şi alte acţiuni în numele acelor persoane, despre care ele însă nu ştiau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe  care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-şi valorificaseră acest drept. Prin urmare, victimele nu erau la curent că altcineva în numele lor primea banii ce li se cuveneau.

Oamenii legii au documentat acţiunile ilegale ale grupului criminal, care a activat începând cu anul 2016 până în prezent. Membrii grupului au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara ţării – fără ca aceştia să ştie – în baza procurilor semnate de victime, în scopul efectuării altor operaţiuni, de fapt. Următorul pas al bănuiţilor a fost să sustragă din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din Republica Moldova.

În rezultatul percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate documente şi date folosite la săvârşirea infracţiunilor. Prin urmare, pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale: furt săvârşit de un grup criminal organizat, precum şi folosirea documentelor oficiale false.

Suspecţii riscă până la 6 ani de închisoare şi amendă în valoare de până la 167.500 lei.
Similare
RECOMANDĂRI