Şase tineri din Chişinău au fost reţinuţi de oamenii legii pentru jaf şi tâlhărie
Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Şase tineri din Chişinău au fost reţinuţi de oamenii legii pentru jaf şi tâlhărie

Şase tineri cu vârstele cuprinse între 16 şi 24 de ani, locuitori ai or. Chişinău, au fost reţinuţi pentru comiterea unui jaf şi a unei tâlhării.

Ambele cazuri au avut loc în noaptea de 28 spre 29 ianuarie. Primul caz a fost înregistrat la orele 22:00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu. De acesta s-au apropiat persoane necunoscute care i-au aplicat mai multe lovituri şi în mod deschis i-au sustras un inel din aur şi portmoneul cu acte, carduri şi bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9250 lei, anunţă Poliţia Municipiului Chişinău într-un comunicat de presă.

Al doilea caz a avut loc la orele 1:00, pe Bulevardul.Moscovei. Victima a fost ameninţată cu o armă machetă, iar suspecţii i-au sustras un telefon mobil model ,,Xiaomi” de 2300 de lei.

La 1 februarie, suspecţii au fost localizaţi şi reţinuţi de poliţişti, fiind escortaţi la inspectorat pentru audieri. Bunurile sustrase au fost depistate de către poliţişti şi urmează să fie returnate victimelor.

Indivizii şi-au recunoscut vinovăţia. Anterior, tinerii au mai fost traşi la răspundere pentru infracţiuni similare.

Aceştia sunt cercetaţi  penal pentru infracţiunea de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un  termen de la cinci până la şapte ani, şi tâlhărie,  care se pedepseşte cu închisoare de la opt la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI