Arestul lui Oleg Pruteanu, prelungit pentru încă 30 de zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Arestul lui Oleg Pruteanu, prelungit pentru încă 30 de zile

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că la 15 octombrie curent, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor şi a prelungit măsura de arest preventiv în privinţa învinuitului Oleg Pruteanu, pentru un termen de 30 de zile.

Amintim că interlopul Oleg Pruteanu, alias Borman, a creat şi condus gruparea criminală care a organizat un canal de contrabandă cu droguri de tip haiş din Africa de Nord în cantităţi deosebit de mari, în care a fost deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc şi fostul deputat, sportivul profesionist Constantin Ţuţu.

Potrivit ministerului de la Moscova această comunitate criminală din care ar face parte Plahotniuc şi Ţuţu a fost creată şi condusă de Oleg Pruteanu şi alte persoane din rândul cetăţenilor Republicii Moldova şi Regatului Spaniei.

Oleg Pruteanu este originar din raionul Teleneşti şi a fost anterior condamnat pentru banditism. Gruparea condusă de acesta a fost implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias „Krasavcik”, împuşcat acum cinci ani într-un local de lângă Orhei. 
Similare
RECOMANDĂRI