Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anatol Pahopol a preluat interimatul Consiliului Superior al Magistraturii.Decizia a fost criticată de Maia Sandu

Anatol Pahopol, judecătorul Curţii de Apel Chişinău, a fost detaşat la Consiliul Superior al Magistraturii. El a preluat interimatul funcţiei de preşedinte al CSM, întrucât este decan de vârstă. Decizia a fost criticată de preşedintele PAS.

Preşedintele PAS, Maia Sandu, consideră că Anatolie Pahopol, numit astăzi în funcţia de membru şi preşedinte interimar la Consiliului Superior al Magistraturii, ar putea înclina balanţa în favoarea celor aflaţi la putere.

„Apucăturile "plahotniuciste" ale lui Igor Dodon iau amploare. De 11 luni se chinuie să preia controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii şi, în sfârşit, l-a pălit norocul. Astăzi, printr-o procedură contrară legii, Igor Dodon a reuşit să-l promoveze pe judecătorul Anatolie Pahopol în funcţia de membru şi chiar preşedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii", a scris Maia Sandu, într-o postare pe pe Facebook.

Contactat de TVR Moldova, noul preşedintele interimar al CSM, Anatol Pahopol, nu a răspuns pentru a comenta acuzaţiile. În schimb, şeful Serviciului de presă al Administraţiei prezidenţiale, Carmena Lupei, a declarat că se abţine să comenteze declaraţiile opoziţiei lansate pe numele preşedintelui Igor Dodon.

Vă reamintim că, Parlamentul a aprobat un proiect de lege conform căruia, până la alegerea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, la Adunarea Generală a Judecătorilor, funcţiile vacante din CSM vor fi ocupate de membrii supleanţi.

Opoziţia a acuzat Partidul Socialiştilor că vrea să obţină majoritatea în CSM şi că ar avea influenţă asupra magistratului Anatol Pahopol.

 
Similare
RECOMANDĂRI