Amenzi de circa 85 mii lei aplicate în rezultatul depistării încălcărilor la comercianţii de flori
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Amenzi de circa 85 mii lei aplicate în rezultatul depistării încălcărilor la comercianţii de flori

În contextul contracarării fenomenului de evaziune fiscală, în preajma începutului unui nou an şcolar, 2-3 septembrie 2018, zile în care se atestă o creştere a cererii de flori, respectiv creşte şi riscul de comercializare ilicită a acestora, Serviciul Fiscal de Stat a desfăşurat acţiuni de conformare prin efectuarea controalelor fiscale operative şi instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în pieţele autorizate din capitală.

Astfel, în pieţele de pe teritoriul municipiului Chişinău, au fost identificate circa 40 de întreprinderi, în cadrul cărora au fost depistate încălcări ale prevederilor Codului fiscal al RM cum ar fi: neutilizarea maşinii de casă şi control, excedent de mijloace băneşti,  neprezentarea documentelor. În aceste cazuri au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 000 lei şi amenzi contravenţionale în vaoare de 8 000 lei.

Totodată, în perioada respectivă au fost instituite posturi fiscale la 2 pieţe autorizate, pe teritoriul cărora activează 46 întreprinderi ce comercializează flori. Respectiv, în perioada monitorizării comercianţilor de flori, volumul livrărilor efectuat, conform datelor maşinilor de casă şi control în această perioadă, a constituit 423 152 lei, ceea ce este net superior volumurilor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislaţiei în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI