Alţi patru membri ai unei grupări specializate în circulaţia ilegală a drogurilor, reţinuţi. Oamenii legii au sechestrat peste patru kilograme de haşiş
Vizualizari:

Alţi patru membri ai unei grupări specializate în circulaţia ilegală a drogurilor, reţinuţi. Oamenii legii au sechestrat peste patru kilograme de haşiş

Membrii unei grupări criminale, suspectaţi de circulaţie ilegală a substanţelor narcotice, în scop de comercializare, au fost reţinuţi.

Potrivit procuraturii, activitatea grupării criminale era desfăşurată atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ţării. Anterior, în 2015, liderul acelei grupări, cu vârsta de 36 ani, a fost reţinut pentru contrabandă cu peste 130 kg de haşiş (transportat din Spania spre Federaţia Rusă, cu tranzitarea Republicii Moldova), fapt pentru care în februarie 2020 a fost condamnat la 9 ani privaţiune de libertate, sentinţă pronunţată în lipsa condamnatului, cu anunţarea lui în căutare.

În iunie 2019, a fost reţinut un grup de persoane, cu apartenenţă la gruparea criminală, specializat în comercializarea marijuanei şi haşişului, cu sechestrarea a peste 12 kg de droguri, iar în octombrie 2019, a fost reţinut alt membru al grupării, de la care a fost sechestrat peste jumătate de kilogram de haşiş, pe care-l primise spre vânzare de la însuşi liderul grupării aflat în căutare.

În decembrie 2019, a fost reţinut încă un membru al grupării, chiar în momentul  transmiterii a 0,5 kg de haşiş (operaţiune realizată cu ajutorul unui investigator sub acoperire).
 
Ultimii membri, identificaţi la această etapă, ai acestei grupări criminale, au fost reţinuţi în martie 2020, de la care au fost sechestrate droguri, arme de foc deţinute ilegal, fără acte de provenienţă şi automobile utilizate în activitatea criminală: peste patru kilograme de haşiş (care pe piaţa neagră ar valora peste 400.000 lei), două automobile – Toyota Land Cruiser şi Volkswagen Phaeton (cu valoarea de peste 700.000 lei).
 
Patru membri ai grupării se află în stare de arest, alţi doi, care cooperează cu autorităţile de investigaţie, sunt cercetaţi în libertate; iar alţi doi – la moment se eschivează de la organul de urmărire penală (inclusiv capul grupării) – căutările continuă.
 
În cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia, membrii grupării criminale riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare şi  pentru infracţiunea de contrabandă.
 
Similare
RECOMANDĂRI