Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandr Stoianoglo, după decizia instanţei privind menţinerea arestului la domiciliu: Toate dosarele în privinţa mea au fost inventate

Procurorul general suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost luată, după ore bune de examinare, de către magistraţii Curţii de Apel Chişinău. Asta după ce, atât avocaţii lui Stoianoglo, cât şi procurorii au contestat decizia primei instanţe. În timp ce primii au cerut eliberarea clientului lor, acuzatorii au solicitat arestul preventiv după gratii.

Decizia primei instanţe de a-l plasa pe Stoianoglo în arest la domiciliu i-a nemulţumit pe procurori. Aceştia au contestat hotărârea deoarece, potrivit lor, inculpatul ar putea prejudicia mersul anchetei.

VICTOR FURTUNĂ, procuror: „Încheierea judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, din 8 octombrie, 2021 a fost contestată cu recurs atât de partea apărării cât şi de mine ca procuror. Prin încheierea colegiului penal al Curţii de Apel  recursurile au fost respinse şi a părţii apărării şi a procurorului."

După pronunţarea deciziei instanţei de recurs, Stoianoglo a declarat presei că este nevinovat.

ALEXANDR STOIANOGLO, arestat preventiv: „Nu este nicio probă în privinţa mea, nicio probă… şi invers. Noi am prezentat în instanţă, şi prima şi a doua instanţă, probe indiscutabile care demonstrează nevinovăţia mea. Toate dosarele au fost inventate în privinţa mea."

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat de CSP din funcţia de procuror general, la începutul lunii octombrie, şi apoi a fost imediat arestat. Procurorii îl acuză de corupere pasivă, abuz în serviciu, fals în declaraţii şi exces de putere. Stoianoglo pledează nevinovat.
 
Similare
RECOMANDĂRI