Agenţia Proprietăţii Publice a majorat suma pe care o cere de la Avia Invest, în instanţa de judecată
Vizualizari:

Agenţia Proprietăţii Publice a majorat suma pe care o cere de la Avia Invest, în instanţa de judecată

Statul a majorat suma pe care o solicită, în instanţa de judecată, de la concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, compania Avia Invest. Într-un comunicat de presă, Agenţia Proprietăţii Publice spune că, pentru neexecutarea obligaţiunilor investiţionale în termenele şi modul stabilit de contract, a majorat suma solicitată în calitate de daune şi penalităţi, de la la 514.200 euro la 601.500 euro.

Amintim că la data de 19 martie 2020 Agenţia Proprietăţii Publice s-a adresat în judecătoria Chişinău cu cerere de chemare în judecată privind încasarea din contul SRL ”Avia Invest” a penalităţilor/daunelor pentru neexecutarea contractului, care atunci, la data adresării, constituiau 514 200 EUR.

Întru asigurarea acţiunii, Agenţia a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv pe mijloacele băneşti ale SRL ”Avia Invest”  în aceiaşi valoare. Prin încheierea sa, Judecătoria Chişinău a satisfăcut solicitarea respectivă stabilind şedinţa examinării cauzei în fond pentru 16 iunie 2020.

Şedinţa preconizată a fost amânată pentru data de 16 iulie 2020, ţinând cont de situaţia epidemiologică. 

La data de 16 iunie 2020, Agenţia Proprietăţii Publice a prezentat instanţei o cerere de majorare a cuantumului pretenţiilor din acţiune cu 87 300 EUR pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale.

Astfel, pentru neexecutarea obligaţiilor investiţionale în termenele şi modul stabilit de contract, suma totală solicitată de Agenţie faţă de SRL ”Avia Invest”  în calitate de daune şi penalităţi, este de 601 500 EUR.

 
Similare
RECOMANDĂRI