Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Afaceri imobiliare ilegale la Primăria Truşeni

Afaceri imobiliare ilegale la Primăria Truşeni. Primarul localităţii arhitectul-şef, fostul director al unei întreprinderi municipale şi un antreprenor au fost reţinuţi pentru scheme de corupţie. Suspecţii au încercat să preia prin înşelăciune bunuri în valoare de 60 de mii de euro aflate în proprietatea unei bătrâne. În vizorul ofiţerilor CNA şi procurorilor anticorupţie au ajuns şi alte ilegalităţi comise de persoanele reţinute. Acestea sunt suspectate că cereau mită de sute de euro sau chiar terenuri în schimbul eliberării unor acte.

Înainte de a-i reţine pe funcţionari suspectaţi de afaceri ilegale, oamenii legii au instalat camere ascunse în biroul primarului de Truşeni. Au înregistrat discuţiile acestora şi au aflat despre tentativa lor de a o deposeda de bunuri pe o femeie, de 73 de ani din localitate.

Funcţionarii reţinuţi au încercat să obţină încrederea pensionarei. Ei îi ofereau bătrânei cadouri şi chiar o îngrijeau. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au identificat şi alte cazuri în care agenţii economici şi persoanele fizice au oferit bani pentru eliberarea certificatelor de urbanism pentru construcţie şi alte documente. Se achitau taxe ilegale de la 500 până la 1000 de euro. Iar în alt caz, primarul de Truşeni ar fi cerut chiar un teren, în schimbul eliberării unor acte.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Aceştia au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.
Similare
RECOMANDĂRI